M-am mutat la hostgator.com -1 zi de downtime

Ieri mi-am cumpărat un pachet de hosting de la hostgator.com (Business), am setat NSurile la domeniu, după care au început micile probleme. Mi-a fost activat contul, am primit toate datele necesare punerii în funcțiune, ca să aflu când termin de mutat siteul că mai sunt câteva mici aspecte de elucidat. Pe scurt, “Your account has been suspended!”.

În același timp am primit și un email de la ei cum că trebuie să dovedesc că nu am intenția de a frauda sistemul lor (aveau nevoie de poza de la card și de la permisul de conducere sau buletin). Bun… nu am văzut o problemă în asta; le-am trimis tot ce era necesar pentru reactivarea contului. Trec 3 ore și nu se întâmplă nimic… puțin iritat de slaba organizare, am intrat pe live chat să văd care e treaba, când îmi spune unul din operatori că, contul meu urmează să fie reactivat în câteva minute.

Mai trec vreo 2 ore și ceva, și tot nimic!Intru din nou, iar pe mine intră alt operator care-mi spune aceeași poveste. Mă gândesc că dacă am intrat și a doua oară și a văzut omul că deja a mai fost semnalată problema, lucrurile se vor rezolva. Mă culc…

A doua zi dimineața (adică azi dimineață), intru să văd dacă s-a repus în funcțiune, când mă lovesc iar de pagina “Your account has been suspended!”. Pe la ora 11 intru din nou pe chat să văd ce scuză mai au, când mă anunță al treilea operator că mi-a trimis un noul email în care-mi cerea copie dupa extrasul de cont pentru ca dețin un card Visa Electron (asta se întâmpla cam dupa 13-14 ore de la primul chat).

Fac și copie după extrasul de cont, îmi mulțumește și mă anunță că în câteva momente voi avea contul activ. Ies de pe chat, mai pierd vremea vreo 2-3 ore, când dau să intru din nou, dar fâs! Tot suspended! Intru a 4-a oară puțin nervos, iar tipul de acolo mă asigura că în (încă) 3-4 ore siteurile vor funcționa. Acum văd că merg… MINUNEEE!

Mulți m-au intrebat dacă am renunțat la blog, alții mă întrebau de celelalte siteuri, chiar nu mi-a plăcut organizarea celor de la hostgator, în ciuda faptului că au vorbit cu mine mai mult decât politicos.