Tu te speli??

E clar că mulți români nu au auzit de săpun sau pastă de dinți, dar nici chiar așa! Mă duc azi până la magazin să-mi iau un suc, deschid ușa și mă apropii de tejghea, și mă lovește băi nene un miros din ăla de hoit, mortăciune sau transpirație îmbâcsită de-mi întoarce stomacu’ pe dos. Stau și analizez de unde Dumnezeu provine mirosul că, în fața mea era un domn bine îmbrăcat, nu un cerșetor. Mă și de nu trece ăla pe lângă mine și-n drumul lui către ieșire o salută respectuos pe vânzătoare eliminând o mireasmă a primăverii din înaltul cerului gurii de mi-au și dat lacrimile.

Apoi am realizat că există și aurolaci îmbrăcați la palton și pantaloni de stofă. Nu mi-a venit să cred pur și simplu, iarnă fiind să PUTĂ în halu’ ăla! Înțeleg că vara mai dai de 1-2 din ăștia la tot pasul, dar iarna când dacă te speli de măcar 3 ori pe săptămână, nu puți! Vara mai faci economie la apă că faci măcar un duș pe zi, dar iarna da-on spanac de treabă dacă nu ești în stare să te speli sau dacă n-ai bani de un săpun și o pastă de dinți.

Am văzut și la televizor mai demult o știre care sună cam așa: “media consumului de pastă de dinți în România este de un tub pe an, iar în alte țări din Europa(comparabile cu România ca nivel de trai este de 4-5 tuburi pe an)” . Poi dacă am ajuns în așa hal, România e țara jigodiilor, și nu în ultimul rând, a țiganilor! Să nu vă mai mirați că suntem făcuți țigani de toate națiunile, pentru că ei se iau după “majoritate”.

Rușine celor care nu se spală!

Postat în