3 metode de a-ți organiza timpul și de a-ți îndeplini planurile

Știți și voi că de obicei planurile ies destul de rar exact cum ni le-am propus, iar cauzele pot fi nenumărate. M-am gândit să scriu diferite metode pe care le folosesc sau le-am folosit pentru a-mi organiza timpul cât mai bine, astfel încât să-mi iasă și planurile.

1. Bilețele prinse sau lipite pe afișier

Afișierul este un panou (în general de plută sau metal) pe care se pot prinde diferite bilețele. Pe bilețelele pe care le veți afișa veți scrie obiectivele principale din acea zi, plasându-le într-o anumită ordine în funcție de priorități.

În cazul în care aveți un set de hârtiuțe de mai multe culori, puteți să vă selectați prioritățiile în funcție de culori (de exemplu, cele roșii să fie cele mai importante, iar cele albe cele mai puțin importante).
După ce v-ați scris toate obiectivele și ați ales și importanța lor, treceți pe fiecare bilet un interval orar în care trebuie să terminați acea treabă. Să vi-l selectați în așa fel încât să-l puteți rezolva chiar și în cazul în care apar diferite obstacole (pentru o treabă care vă ia aproximativ 30 de minute puneți un interval orar de aproximativ 2 ore).
După fiecare treabă terminată, tăiați cu un X bilețelul, nu-l dați jos de pe afișier (vă garantez că satisfacția va fi mai mare când veți vedea câte treburi ați rezolvat până la sfărșitul zilei).

Dacă ajungeți seara acasă și toate bilețelele sunt marcate cu X înseamnă că e cea mai bună metodă încercată de voi. Dacă pe afișier apar mai multe bilete marcate cu X decât cele nemarcate, atunci metoda este bună, dar nu este favorabilă pentru voi. Ați putea încerca să plasați afișierul într-un alt loc mai vizibil sau prin care circulați mai des.

2. Telefonul mobil

Telefonul mobil reprezintă metoda ideală de realizare a planurilor pentru cei care sunt mereu pe fugă. Cu câteva programe gen reminder, agendă sau cu diferite alarme puteți să faceți minuni. Toate telefoanele sunt dotate cu câte o agendă în care puteți să vă creați programul unei anumite zile, ba mai mult puteți să selectați și alarme ca să fiți siguri că nu uitați nimic de pe listă. Asta e metoda perfectă pentru cei care telefonul mobil reprezintă ceva indispensabil vieții.

3. Post IT

Post IT sunt la fel, niște bilețele ca în metoda 1, care au pe spate o bandă lipicioasă. Ce să faceți cu aceste bilețele? Este simplu. Azi vă faceți programul pentru mâine, și știți dinainte cam pe unde aveți de umblat și cu ce…
De exemplu: aveți de făcut un tabel în Excel. Luați un bilet, scrieți toate detaliile tabelului, lipiți biletul de tastatura laptopului și-l închideți. Dacă aveți doar desktop, monitorul vă sta la dispoziție. Aveți de făcut o salată, ușa frigiderului este cel mai bun loc de a lipi un asemenea bilet.

Modalitatea asta este chiar benefică, și vă mobilizează pe moment, asta doar dacă nu sunteți oameni delasători și fără inițiativă.

Succes în indeplinirea planurilor și în organizarea timpului.