Cum îți dai seama dacă o idee este bună?

Nu știu dacă știați asta, dar un om are parte în fiecare zi de zeci de mii de gânduri, dintre care, multe sunt idei. Ideile ne vin pe moment, fie ele idei de afaceri sau de a petrece timpul liber, doar că de multe ori stăm pe unul din zecile de mii de gânduri și ne întrebăm dacă inspirația care tocmai ne-a răsărit este una bună. Niciodată nu ai cum să știi asta pe moment, pentru că un bec pe cât de rapid luminează pe atât de rapid se stinge. Tocmai de asta, în cazul în care avem parte de o intuiție, trebuie să reflectăm în detaliu asupra elementelor benefice exact în aceeași măsură ca și în cazul celor malefice.

Nu-i așa că de multe ori v-au venit diferite idei de afaceri care vi s-au părut bune, dar din cauză că nu erați convinși că ar fi de succes le-ați abandonat? Ei bine, percepțiile alea erau cu adevărat bune doar dacă se repetau zilnic în memoria voastră. O idee proastă e una care îți vine doar o singură dată, și atât! Și mi se pare și normal să fie așa pentru că dacă o consideri din prima o aberație o elimini complet din șirul tău de gânduri, iar în situația în care reapare, dar o consideri din nou o prostie, sigur ți-a reamintit cineva de ea sau altceva a contribuit la reapariția ei.

Apariția entuziasmului în imaginația voastră este în mare măsură un indice important în stabilirea ratei de succes a principiilor care vi se întipăresc în memorie. N-ai cum să privești în viitor fără o stare de însuflețire puternică dacă ești optimist și știi cu o anume siguranță că judecata ta nu va da greș.

Așa de final, am și un mic sfat pentru voi… dacă vă vine o idee bună, păstrați-o pentru voi, nu cereți părerile celorlalți pentru că s-ar putea să sune a idee proastă pentru ei, cu toate că s-ar putea să fie una cu adevărat bună, și chestia asta vă poate face să renunțați (aviz celor influențabili).

Cele mai bune idei sunt cele care au cel mai mare grad de absurditate, pentru că puțini sunt cei care le-au încercat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *