Ne place la nebunie.

De ceva vreme stau si observ comportamente. Nu, nu am innebunit, ci doar am ideile mele nebuno-reale-adevarato-fantastice si vreau sa ma conving daca gandesc bine sau m-am tampit. Ma enerveaza uneori{mai ales ca si eu am facut asta si nu mai vreau sa gresec} oamenii care judeca din lipsa de cunostinta. Bai, omule, mai intai iti faci o idee, cunosti omul si dupa judeci. Nu judeci ca sa te afli in treaba, ca sa fii tu avocatul poporului. Langa un om poti sta 10 ani si sa nu stii mare lucru despre el daca nu vrei sa il cunosti.

Ce imi pasa mie daca X zice cine stie ce grozavie despre respectiva persoana? De ce sa nu ma conving eu de ce personalitate are si cum se comporta? Din lene? Nu cred. Din lasitate? Poate. Niciodata nu stii cum e un om daca nu il citesti in intregime. Nu citesti doar prefata si impresia criticilor. Citesti tot, cu lux de amanunte si asa te convingi.

Observ ca ne place la nebunie sa ne dam parerea. De bine, de rau. Nu conteaza. Sa fie acolo. Sa fii sigur ca ai zis si tu ceva. Dar. Exista un dar. Nu toti stim despre ceea ce vorbim. Un om il judeci fara sentimente sau resentimente. Daca tii la el, e logic ca vei spune doar partea buna. Daca judeci cu resentimente, sigur vei spune partea rea. E mult mai ok daca judeci obiectiv, cu bune si rele.

Sunt oameni, pe care ii admir foarte mult si care intr-un fel sau altul ma slefuiesc si pe mine. Sunt oameni care analizeaza tot si dupa isi dau cu parerea. Mie una imi place sa observ omul, sa tac, sa ascult, sa cunosc eu si dupa imi dau o parere. Nu imi place sa arunc cu vorbele in vant doar asa de placere.

Niciodata. Niciodata nu trebuie sa iti dai o parerea din lipsa de ocupatie. Intra adanc in poveste daca te implica, daca nu joaca rolul spectatorului si lasa problemele altora sa fie doar ale lor si sa si le rezolve ei singuri. Nu ii ajuti cu nimic, daca te bagi tu, Gigi Muschi sa spui toate draciile care iti trec prin cap, din contra ii faci sa greseasca. Parerea uneori e bine sa ti-o ti pentru tine sau sa o spui.

Depinde de circumstanta, depinde de om si mai ales depinde de tine.
Nu uita: Omul se cunoaste bine, din ambele parti, caci orice lumina influenteaza orice intuneric si invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *