Nu te dezbraca de sentimente sau resentimente.

Asta imi repeta mereu o o persoana in momentele in care crapam de furie si imi venea sa vars toate resentimentele din mine. Niciodata nu am inteles de ce imi spunea asta, pana cand mi-a explicat la ce se referea.
Eu de obicei tac pana nu mai pot sa ma abtin, dar si cand spun chestiile care ma dor sau ma deranjeaza ai prefera sa te evapori, asta daca esti una dintre persoanele care ma scot din pepeni. Partea asta a mea, sentimentala care plange sau are ceva nu o cunoaste toata turma.

Mie nu imi place ca oamenii sa se apropie de mine in momentele astea din compasiune, din mila prosteasca sau din orice alt motiv care nu imi trasneste acum capul. Eu prefer ori sa fiu singura, ori sa vorbesc cu 2-3 persoane care imi stiu firea si ma inteleg. Omul e creat sa fie si singur, nu numai inconjurat de oameni. Nu imi place ca oamenii sa se apropie de mine cand am probleme, imi place sa se apropie de Ioana [da, asa ma cheama] aia vesela, Ioana care e tare si nu ii pasa de orice rahat. Prefer sa nu ne apropie deloc, in loc sa o fac pentru ca asa le spune sufletul ala bogat.

Nu stiu cum sa numesc chestia asta: sfat, expresie, idee, cugetare, titlu’. Orice. Eu o iau ca pe un sfat. Sfat care dealungul timpului, mi-a aratat ca nu e bine sa te dezbraci de ceea ce simti, dar cred ca nici sa tii in tine nu e bine. Provoca ura.

Aici depinde de modul in care gandesti. Daca esti genul care zici totul pe fata, direct, fara sa tii in tine, cu siguranta nu iti va pasa de cel de langa tine, deci nici de sfatulet. Daca esti genul meu, fraier care ii pasa de fiecare ca na, toti avem o inima si ne doare, taci pana nu mai poti. E din propia experienta. E altfel cand versi tot, fara sa fii sigur de unele chestii, si e alta cand taci, taci si iar taci si vezi cu adevarat lucrurile.

De obicei mi s-a intamplat sa am dreptate din prima. Sa am dreptate sa gandesc asa.

Acum, nu atiu, parerea fiecaruia, dar persoana mea a avut dreptate. Poate si experienta e de vina si te ajuta sa ajungi oamenii atat de bine, inca sa vezi ce gandesc numai dupa privire. Eu am ajuns sa ma controlez, sa analizez lucrurile bine si dupa sa deschid gura. Nu ma dezbrac direct. Tac, tac si dupa gandesc. Depinde de fire, fiecare face ce-i dicteaza creierul sau inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *