Semne care dau de gol o boala psihica

Exista cateva simptome care va spun ca v-ati putea confrunta cu o boala psihica. Majoritatea persoanelor care sufera de depresie sunt anxioase. Daca ati devenit retrasi si nu mai raspundeti la telefon sau evitati sa iesiti cu prietenii ar trebui sa va puneti cateva semne de intrebare. Lipsa brusca de interactiune sociala poate fi un semn de depresie sau de schizofrenie.

Efervescenta emotionala ar trebui si ea sa va puna cateva semne de intrebare. Persoanele care se confrunta cu logoree, veselie nejustificata, iritatie vadita sau chiar agitatie permanenta pot suferi de o tulburare bipolara. O astfel de persoana va cheltui sume imense de bani fara sa clipeasca sau va vorbi foarte repede. Peste 80% dintre persoanele bolnave de o boala psihica au probleme cu somnul. Tulburarile de somn pot duce chiar si la boli psihice.

Pentru a imbunatati calitatea somnului, trebuie sa duceti o viata cat mai sanatoasa. Puteti astfel reduce cantitatea de cafeina consumata, sa faceti miscare sau sa va duceti la culcare si sa va treziti mereu la aceleasi ore. Schimbarea reprezinta unul dintre semnalele de alarma atunci cand vine vorba de bolile psihice. Daca o persoana introvertita devine deodata extovertita, acest lucru poate fi semnul unei boli psihice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *