Unde se afla cei mai multi microbi?

Spatiile publice sunt recunoscute pentru faptul ca adapostesc milioane de virusuri si de bacterii. Acesta este un motiv bun pentru care igiena este recomandata, astfel incat riscul aparitiei unei afectiuni sa fie redus. Bacteriile sunt peste tot si pot supravietui chiar si luni de zile. Microbii au tendinta de a se dezvolta si in locuri neasteptate.

Cele mai infectate locuri din casa voastra, nu sunt vasele de toaleta, ci prosoapele. Ele retin umezeala, permitand bacteriilor sa supravietuiasca si sa se acumuleze in ele. Este astfel nevoie ca prosoapele sa fie spalate periodic la temperaturi cat mai mari. Chiar si peria de par trebuie spalata cat mai des cu apa fierbinte. Peria de par contine numerosi microbi ce pot duce la o piele contagioasa.

Ea va trebui spalata cu apa si sapun si chiar schimbata odata la 2 ani. 25% dintre recipientele pentru sapun sunt contaminate cu bacteriii. Dupa ce aplicati sapunul este bine sa nu mai atingeti cutia de sapun. Buretii de vase sunt si ei o sursa de boli, acestia continand de peste 6 ori mai multe bacterii decat manerele usii din baie. Buretii sunt considerati a fi adevarate surse de infectii si de boli, ei necesitand schimbare frecventa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *