Igiena corecta a limbii

In cavitatea noastra bucala exista numeroase bacterii diferite unele fiind bune pentru noi, in timp ce altele nu sunt atat de utile. Candida bucala si aparitia cariilor dentare este facilitata de aceste bacterii care locuiesc in cavitatea noastra bucala. In lipsa unei igiene corespunzatoare, bacteriile se dezvolta in spatiile interdentare. Depuse la nivelul limbii, bacteriile incep sa emane un miros de sulf, de aici si explicatia pentru care respiratia noastra devine in scurt timp urat mirositoare.

Limba are nevoie de o curatare perioadica, astfel incat sa va bucurati de o sanatate mai buna un timp indelungat. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti dimineata este sa va curatati limba de rezidurile adunate peste noapte. Apa de gura este foarte utila pentru a indeparta bacteriile daunatoare din cavitatea bucala. Dupa ce v-ati curatat foarte bine cavitatea bucala, puteti sa beti apa, astfel incat sa va hidratati organismul.

Puteti sa va curatati limba folosindu-va de o lingura. Asezati instrumentul ales pe suprafata limbii si trageti usor catre partea sa din fata. Procedura este recomandata a se face doar dimineata, inainte de a peria dintii. Trebuie sa aveti grija sa nu va raniti atunci cand faceti aceasta procedura. Veti vedea ca este foarte eficienta.