Sfaturi pentru recapatarea vitalitatii

Multe persoane au un stil de viata alert si simt ca nu le ajunge timpul pentru a face tot ceea ce-si doresc. Este normal ca aceste perosane sa se simta obosite. Primul pas pe care ar trebui sa-l faceti va fi sa va respectati programul de somn. In ziua de azi dormim cu o ora si jumatate mai putin decat o faceam acum 50 de ani. Nu este de mirare ca problemele de santate legate de lipsa somnului sunt din ce in ce mai frecvente.

Privarea de somn intretine oboseala cronica. Seara ar fi bine sa va umpleti timpul cu activitati relaxante. Este indicat sa luati cina cu 3 ore inainte de culcare. Expuneti-va la lumina cat mai des. Expunerea la lumina naturala are rol important in reglarea orologiului propriu. Exercitiile fizice sunt si ele foarte importante. Sportul poate contracara slabiciunea.

Miscarea ajuta persoanele supraponderale. Sarind coarda va puteti recapata atentia si tonusul, accelerandu-va ritmul cardiac. Un masaj bun este o solutie ideala pentru a scapa de oboseala. Un masaj al picioarelor este recomandat persoanelor cu oboseala cronica. Masajul va relaxa musculatura si va combate efectele oboselii. Puteti sa va masati picioarele singuri acasa si puteti folosi uleiul de masline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *