Nu beti cafea in zilele libere

In zilele libere ar trebui sa va abtineti de la consumul cafelei. Daca faceti parte din categoria oamenilor care nu pot deschide ochii fara cafeaua lor de dimineata, atunci ar trebui sa stiti ca acest lucru se intampla deoarece ati obisnuit organismul cu aceasta licoare. Cafeaua este o sursa de antioxidanti atata timp cat este bauta fara zahar si cu masura.

Daca alegeti sa va lasati de cafea, va fi ca si cand v-ati lasa de un drog deoarece cafeaua este un stimulent puternic pentru organismul uman. Bauta constant si in cantitati mari, cafeaua poate crea cu usurinta dependenta. Este astfel indicat sa nu renuntati brusc la consumul de cafea. Pe parcursul saptamanii puteti miscora consumul de cafea, astfel incat in weekend sa inlocuiti cafeaua cu o ceasca de ceai verde.

Multi oameni, atunci cand consuma cafea, adauga in ea si alte condimente precum zaharul, transformand-o intr-o licoare calorica. Cafeina stimuleaza foarte bine sistemul nervos, declansand eliberarea adrenalinei in organism. Renuntand doar si pentru cateva zile la cafeina, va veti simti mai calm, dar si mai putin stresat si va veti putea odihni mult mai bine. Este bine sa oferiti organismului vostru un moment de relaxare fara stimulul asociat cafelei.