Stresul vinovat pentru kilogramele in plus

Daca ati observat ca in ultima perioada ati pus cateva kilograme in plus, atunci ar trebui sa va intrebati daca stresul nu reprezinta un motiv pentru care s-a intamplat acest lucru. Stresul este unul dintre motivele pentru care luati in greutate.

Stresul face ca organismul sa aiba in continuu nevoie de mancare, lucru ce nu face decat sa pacaleasca corpul ca are nevoie de mai multa energie. Stresul prelungit te face sa crezi ca ai nevoie de ceva de mancare pentru a te auto recompensa. Consumand multe multe alimente bogate in zaharuri si carbohidrati, va veti expune riscului de a va ingrasa, de aceea ar fi indicat sa nu consumati prea multe astfel de alimente. Un alt lucru pentru care este responsabil stresul este stricarea somnului.

Insomnia si noptile pierdute va pot afecta santatea, de aceea creste riscul de ingrasare, precum si cel al dereglarii hormonilor responsabili cu pofta de mancare. Multe persoane stresate au tendinta de a renunta la unele dintre mese. Daca si voi procedati intr-un fel asemanator, probabil stiti ca in acest caz ajungeti sa consumati pana la urma mai multe alimente, aportul caloric fiind unul foarte mare. Veti vedea ca digestia este ingreunata destul de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *