Un 13 cu ghinion?

Mai întâi o întrebare: Sunteţi superstiţioşi? Dacă NU, bravo vouă, dacă da, păcat.

De ce? Păi să vă spun…să creăm un scenariu: Să zicem că un om iese din casă dar uită cheile de la maşină în apartament. Conform babelor “tradiţiei”, dacă te întorci din drum, ai ghinion. Pleci pe jos, intri printre blocuri ca să scurtezi…că de…maşina ai lăsat-o acasă pentru că altfel o să ai ghinion.

Printre blocuri, întâlneşti o pisică, care iese dintr-un subsol şi intră în altul, deci “îţi taie calea” . Ce faci? Păi n-ai voie să te întorci pentru că o să ai ghinion, n-ai voie să înaintezi, pentru că, de asemenea, vei avea ghinion. Dar, încă o idioţenie, se zice că dacă-ţi taie pisica calea (e o cacofonie permisă), trebuie să faci trei paşi înapoi şi să te dai peste cap şi să-ţi dai un pumn. Păi dacă se zice că nu trebuie să “te întorci din drum” cum să faci trei paşi înapoi? Nu vedeţi că se contrazic?

Există oameni care-şi compromit cariera din cauza superstiţiilor…îmi amintesc o fază de acum câţiva ani, când o cântăreaţă nu a mai venit la concert pentru că i-a tăiat o pisică calea .

Părerea mea este că e o idioţenie chestia asta cu ghinionul şi că norocul şi-l face fiecare, în funcţie de cum gândeşte. Nu suport oamenii pesimişti, dar nici oamenii prea optimişti…cred că totul trebuie să fie la mijloc şi nu trebuie făcut dintr-un lucru prostesc o obsesie. Poate o să mă credeţi idiot, sau poate nu…depinde de cum gândeşte fiecare, dar asta e părerea mea şi nu o să mi-o schimb vreodată.

Am avut zile în care mi-au mers toate lucrurile prost şi nu “mi-a tăiat” nimeni calea…doar că n-am fost în stare să fac unele lucruri. Dar am avut şi zile în care ( ultima oară mi s-a întâmplat joi înainte de teză) am uitat dacă am închuiat uşa (să nu-i spuneţi mamei 😀 :)) ) şi m-am întors să verific, am verificat şi când am repornit spre şcoală a trecut o pisică prin faţa mea…ce era să fac? Să nu mă duc la şcoală? Uite că m-am dus şi lucrurile au decurs OK.

Concluzia: Eu, unul, nu cred nici în animale, nici în cafele, nici în drumuri, nici în numere (13, 66, 4, 3, etc.) sau alte obiceiuri din astea pesimiste, şi vă recomand şi vouă la fel.

Vă adresez încă o dată întrebarea: “Sunteţi superstiţioşi?” Lăsaţi un comentariu în care să răspundeţi.