Aparat auto anti-jder

Scopul principal al unui aparat auto anti-jder,  este de a proteja masina de soareci, sobolani si animale pradatoare, cum ar fi jderi sau dihori.  Dispozitivul este instalat sub capota masinii si emite in mod constant un semnal ultrasonic puternic, care este puternic iritant pentru rozatoare. Repellerul este alimentat de o baterie de 12 volti, de bricheta masinii sau de o alta sursa. Rozatoarele pot intra oriunde – chiar si intr-o masina. Este mai dificil sa scoti soarecii din cabina unei masini, decat dintr-o casa. Nu poti folosi otrava pentru soareci si nu poti prinde  o capcana cu adeziv. Iar pisica nu poate fi inchisa in masina, pentru a o face sa vaneze cu forta. Insa, aparatul auto anti-jder poate ajuta la rezolvarea problemei.

Principiul de functionare

Aparatul creeaza unde cu ultrasunete. Nu sunt auzite de om, insa ultrasunetele provoaca o mare anxietate animalelor daunatoare si rozatoarelor. Oamenii de stiinta au descoperit ca folosirea ultrasunetelor ajuta la protejarea si siguranta autoturismelor. Aparatul de protectie pentru aceste pradatoare sau rozatoare,  cu ultrasunete,  face ca viata acestora sa fie insuportabila. Zgomotul pe care il face aparatul, impiedica trairea normala a rozatoarelor si pradatoarelor si le face sa simta panica. Dispozitivul de protectie auto impotriva rozatoarelor nu este mare, iar sunetul emis are o rezonanta suficienta de decibeli, pentru a speria animalele daunatoare. Acest aparat auto anti-jder este compact si protejeaza cu succes masina de sobolani, soareci si animale pradatoare.

Cum sa utilizezi aparatul anti jder

Dispozitivul este instalat in interiorul masinii si este conectat la bricheta. Daca mecanismul este oprit, efectul dispare imediat.  Aparatele auto anti jder cu  ultrasunete pot avea diferite surse de alimentare:

  • bricheta;
  • baterii;
  • adaptor pentru conectarea la baterie.

Unele dispozitive pot functiona pe baza  mai multor surse de alimentare, ceea ce le face foarte usor de utilizat.

Modele populare

Multe firme produc aparate auto anti jder de dimensiuni mici. Unii producatori promit ca dispozitivul poate emite continuu valuri de ultrasunete in decurs de un an. Altele garanteaza o remediere rapida a problemei. Un astfel de aparat pentru o masina nu provoaca vatamari sau disconfort unei persoane. Dispozitivul actioneaza numai asupra rozatoarelor sau pradatoarelor.