“M-ai facut comunista!”

Fiind cel mai mare din cartierul meu şi primul la belele evident că toţi vecinii se iau de mine când e vreo problemă. Şi nu se ia orice vecin; se iau numai comuniştii(a se citi: boşorogii pe care îi caută moartea pe acasă şi ei stau şi se iau de copii).

Prin octombrie stăteam şi eu pe afară cu prietenii mei. Am făcut rost de o minge şi am început să ne jucăm. Având în vedere că al meu cartier e 2/4 parcare vă daţi seama că dau numai în maşini când lovesc mingea(acu’ s-au apucat idioţii şi au mai dărâmat 1/4 din el, tot pentru parcare). Stăm noi şi ne jucăm fără să ştim că, de la etajul 1 prima scară, stă o babă împuţită cu ţigarea-n bot şi se uită la noi la fiecare mişcare care o facem. Babă de aia de ştie tot ce se întâmplă în cartier: cine intră pe scară, cine se săruta pe stradă etc.

Baba deţine şi o maşină; o Dacie de acum 15-30 de ani care abia mai porneşte. Îi mai dă boşorogu’ ei câte un ambreiaj scurt când îşi aduce aminte de ea(de maşină, că nu poate să-i dea vreun ambreiaj babei; poate un picior in cap).

Bun, stăm noi şi ne jucăm pe acolo când, deodată, dăm cu mingea în rabla ei(nici rablă nu se poate numi). În 3sec baba scosese capu’ pe geam: “plecaţi fir-aţi ai dracu de copii”. Noi am început să râdem şi eu m-am dus după minge. Mă trezesc cu baba că începe să mă huiduie de la geam:”pleacă cu mingea că mă duc la părinţii tăi”. Îi spun eu frumos:”taci fată comunisto” şi îi întorc spatele. Începuse babă să turbeze; aveam impresia că sare pe mine de la etajul 1. Auzeam cum mă dracuie. Eu zbieram în gură mare: “căca-m-aş pe voi de comunişti”. Merg ce merg şi-mi întorc privirea în spate. Nu mai era pe geam. Încep să pasez mingea la prietenii mei. După 2 min mă trezesc cu ea că iese din scară. “Bă iese comunista” le zic eu ăstora încet. Vine aia aproape de mine şi începe: “băi nesimţitule, eu te-am văzut demult pe tine că dădeai cu mingea în maşina mea”. Îi răspund: “dar n-avem voie să ne jucăm şi noi?”.

Ea o ţine tot pe a ei. Că m-a văzut cum dădeam cu mingea în rabla ei, că m-a auzit când o înjurăm etc. Eu mă uitam la ăia cum râdeau şi mi-a venit şi mie să râd. Mă calmez si o aud pe aia:”uită-te la mine ce-ţi zic: eu luni mă duc la inspectoratul şcolar şi o să le spun despre tine ce ai făcut”. TRINC! Chestia asta mi-a aprins un bec în cap. Oare cum ar fi să te duci la inspectoratul şcolar să le spui ălora că un puşti te-a făcut comunistă? Hmm. Deja mi se derula în minte filmul cu ea făcându-se de râs. Evident că vroiam să se întâmple asta şi i-am dat numele, şcoală, clasă, dirigintă etc. Făceam către ea:”acum va aştept să va duceţi la inspectoratul şcolar”.

Trece ziua de luni; trece şi cea de marţi şi tot n-a venit vreun inspector să mă pedepsească. Mă întâlnesc miercuri cu ea la magazin. Mă uit la ea, îi zâmbesc şi-i fac cu ochiu’. Stă ce stă şi îmi spune: “vezi că te-am iertat şi nu m-am dus la inspectoratul şcolar”. Când am auzit-o să capiez:”păi de ce nu v-aţi dus?” am întrebat-o eu. Nu mi-a mai răspuns şi s-a dus acasă.