Strategii de marketing

“Dă cu o mână şi vei lua cu amândouă”

Vreau să vorbesc în special azi despre o anumită strategie şi anume Controlul în masă, a fost dovedit şi testat că dacă dai ceva gratuit îţi creşti vanzarile, spre exemplu un filmulet, articol, un mic progrămel sau chiar un template cum a făcut acosmin dar el nu a avut un produs de vânzare ce a vrut să obţină autoritate pe technorati.

Sunt 2 tipuri de vânzări, implicite şi explicite, implicite sunt acele vânzări pe care agentul de vânzări ţi-l bagă pe gât automat şi încearcă să te convingă să cumperi produsul lor, o metodă nu chiar aşa bună pentru că omul, şi nu doar eu ci toată lumea are dorinţă arzătoare de a îi arată că greşeşte, dacă cineva îţi spune că produsul lor e cel mai bun tu imediat vei căuta să te informezi că să poţi să le spui lor că produsul lor nu e cel mai bun, ci defapt e penal.

Vanzarile explicite sunt acele vânzări în care îl faci pe cumpărător să se convingă singur că produsul tău e cel mai bun şi atunci dacă el se convinge singur nu numai că nu va mai avea aceea dorinţă de a îşi arată că greşeşte ci chiar va avea amibitia să cumpere produsul tău cu prima ocazie pe care o va prinde.

O primă companie pe care aşi vrea să o prezint care a folosit o strategie explicită e Microsoft. De ce zic Microsoft ? pentru că ei folosesc această strategie cu Windows-ul şi chiar s-au îmbogăţit din asta. Credeţi că dacă vor să creeze un sistem aşa bun care să oprească piratarea Windows-ului nu pot ? ba da dar nu vor pentru că le vor scăde vanzarile drastic, tu acum ai windowsul piratat pe calculator şi mulţi alţii fapt care îl face pe Windows cel mai popular sistem de operare, în timp vei avea dorinţa arzătoare să cumperi şi o licenţă, dacă Windowsul nu există şi piratat atunci tu foloseai o distribuţie de linux şi numai treceai pe Windows niciodată pentru că te-ai învăţat cu linuxul.

Deci ce e strategia de controlul în masă ?

E o strategie de a face bani pe net prin care îţi faci clienţii să se convingă că ai cel mai bun produs singur dând materiale gratuite care arată ce s-a făcut cu produsul tău, această strategie diferă de la produs la produs dar e acelaşi principiu la bază. Exemplu: un filmulet în care arată că toţi studenţii tăi acum lucrează în nu ştiu ce firme mari şi câştiga foarte mult, dar nu spune numele produsului tău, în schimb pune filmuletul să fie descărcat sau vizualizat online de pe site-ul tău pe care vinzi cursuri de engleză sau alte materii.

Comentariile sunt închise, dar trackbacks şi pingbacks sunt deschise.