Cinsteste si iubeste-ti parintii…

Una din cele 10 porunci ale Domnului. Cu totii o stim. Putini o respectam. De ce? Fiindca inca suntem mici. Inca nu stim ce ne e de bine si ce e de rau. Cu totii vrem uneori sa iesim in oras sau sa plecam undeva sa ne distram, sa ne imbatam. Dar parintii nu ne lasa. Si noi ii uram pentru asta, fiindca nu stim ce e bun si ce e rau noua.

Nu ne punem destul de des in pielea celor ce ne ocrotesc. Un parinte cand nu te lasa sa iesi undeva tu te superi, fiindca ai impresia ca nu are incredere in tine, ca nu vrea sa te simti si tu bine. Ba dimpotriva, un parinte iti vrea numai binele din lume, vrea sa te distrezi sa te simti bine, si are incredere in tine, daca esti un copil bun. In schimb nu are incredere in lumea d-afara.

Daca toata lumea ti-ar vrea binele asa cum iti vor si parintii, atunci am putea sta cu usa descuiata. Nu e asa cum ne dorim, nu e o lume perfecta, ba dimpotriva, e foarte departe de perfectiune. Un parinte a fost ca tine, si tu crezi ca a uitat cum e, ca a facut aceleasi greseli ca tine. Intocmai. Tatal si mama ta vor sa nu faci aceleasi greseli ca ale lor.

Nu va judecati parintii, nu aveti dreptul.

Comentariile sunt închise, dar trackbacks şi pingbacks sunt deschise.