4 întrebări care îți vor elibera mintea

1. Când totul va fi spus și făcut, vei fi spus mai multe decât ai făcut?

Fac multe. Vreau multe. Cred în fapte mai mult decât în cuvinte, dar dacă e să trag linia… recunosc că sunt foarte vorbăreață, deci voi fi spus multe… voi fi purtat multe discuții lungi și plăcute (sper).

2. Care e lucrul pe care ați dori să îl schimbați cel mai mult în lume?

Aș vrea ca oamenii să fie mai toleranți, mai înțelegători, mai empatici.

Știu că sună a discurs de Miss Univers.

Dar m-am lovit mult de chestii de genul; chiar și de la oameni destul de inteligenți și care nu păreau absurzi.

Când îl înțelegi pe celălalt, chiar îl asculți și te pui în pielea lui, chiar dacă nu ești de acord cu el și nu ai urma aceeași cale în viața ta, începi să schimbi multe.

3. Dacă fericirea ar fi moneda națională, ce fel de muncă te-ar face bogat?

Tocmai cea pe care o fac. 🙂 Am luptat mult și am renunțat la multe lucruri dragi ca să fac ceea ce îmi plăcea mai mult. Cu timpul nu fac decât să realizez că probabil ar fi singurul lucru care m-ar pasiona cu adevărat.

Da, e o fericire mare ca munca ta de zi cu zi (de la serviciu, la studii, la lucrul în casă sau ceea ce faci pentru cei dragi) să îți aducă tot ce ți-ai dori.

Să zicem că sunt prea realistă pentru a-mi fi imaginat vreodată că o să ajung să am un job de la care să plec cu zâmbetul pe buze la șapte seara (uneori). Dar într-o zi chestia asta m-a lovit.

Numai un singur lucru rămâne mereu așa… sumbru… că nu are ziua mai multe ore. 😛

4. Faci lucrurile în care crezi sau te mulțumești cu ceea ce faci?

Sau, pentru că se înțelege mai bine varianta în engleză, „Are you doing what you believe in, or are you settling for what you are doing?”

Fac lucrurile în care cred.

Poate asta ar fi problema unora, că prea fac lucrurile în care cred și nu trăiesc ca „toată lumea”.

Ar fi și o mare risipă să nu fac ceea ce cred.

Eu nu am luat nici un lucru în care cred cu adevărat de-a gata. Am căutat în mine, în exterior, mi-am pus întrebări, am încercat diverse lucruri, am cercetat, am încercat să mă descopăr cine sunt cu adevărat și să mapez toate astea pe cine sunt. Neluându-le de-a gata, mi-e ușor și natural.

Bineînțeles, nu mereu fac lucrurile în care cred. Și în ele există o ierarhie… da, fac compromisuri atunci când un lucru mai important pe scara mea de valori are nevoie. No pain, no gain.