Ce este o folie anticondens acoperis?

Ce este o folie anticondens acoperis?

O folie anticondens acoperis reprezinta o folie derulata sub sarpanta suport a lemnului, pe un izolant termic sau pe un suport continuu ventilat, înainte de instalarea acoperisului propriu-zis. Aceasta folie se poate folosi pe mai multe tipuri de acoperis precum cel înclinat, din beton sau din tigla metalica.

La ce foloseste o folie anticondens pentru acoperis?

Functiile principale pentru o folie anticondens acoperis sunt urmatoarele:

  • Are rolul de a asigura ventilatia si etanseitatea corecta a acoperisului si de a prelungi viata acestuia din urma. Are un rol deosebit de important si anume acela de a proteja acoperisul de unele efecte negative generate de umiditate dar si de factori naturali cum ar fi vântul, variatiile de temperatura si ploile;
  • Elimina difuzarea vaporilor de apa;
  • Are un rol de protectie în ceea ce priveste acumularea de praf;
  • Are rol de a îmbunatati performanta termica a acoperisului;

Se stie faptul ca în interiorul unei locuinte aerul este încarcat de umezeala. Aceasta din urma este produsa spre exemplu de bucatarie sau chiar de catre respiratie. Penru a-i veni de hac acestei umezeli se recomanda folosirea unei folii anticondens pentru acoperis. Pe depo materiale constructii veti gasi folii acoperis în mai multe dimensiuni si grosimi astfel încât cu siguranta o vei gasi pe cea potrivita proiectului tau.

Se recomanda ca atunci când achizitionezi o folie acoperis sa tii cont de coeficientul de difuzare a vaporilor. Pentru o protectie eficienta, acest coeficient trebuie sa fie mai mic sau egal cu 0,5m. În plus, se recomanda ca folia anticondens sa se achizitoneze împreuna cu un certificat de calitate european.

Vei gasi pe piata o folie acoperis în doua sau în trei straturi. Bineînteles, folia de acoperis în trei straturi este cea mai performanta, mult mai buna decât cea în doua straturi asta deoarece asigura o ventilatie superioara si are capacitatea de a suporta cantitati mult mai mari de apa decât o folie anticondens în doua straturi.

O folie anticondes în trei straturi este materialul ideal pentru un acoperis realizat din bitum, deoarece aceste tipuri de acoperis nu permit ventilarea locuintei. Folia anticondens pentru acoperis este preferata de cei care sunt specializati în montarea sa si pentru simplul motiv ca are capacitatea de a elimina reflexia orbitoare a luminii în folie ceea ce permite de altfel si o montare mai facila.

O folie anticondens se poate folosi si în cazul acoperisurilor înclinate, neventilate sau ventilate, sub o tigla metalica, din beton sau ceramica.

Comentariile sunt închise, dar trackbacks şi pingbacks sunt deschise.