Mai bine o data si bine decat…

Astazi am santier: bocaneli si troncaneli, masini de gaurit, praf si frig. Ca sa nu mai vorbesc ca m-am trezit cu o durere suparatoare de cap. Una din acelea cu care te trezeste resemnat ca te va insoti pana la ora mersului la culcare.

Cum spuneam, am santier. si anul trecut pe vremea asta teceam prin acelasi santier… problema: o instalatie de incalzire veche de 30 si ceva de ani care a inceput sa dea semne absolut plauzibile de batranete. De ce trec pentru a doua oara prin acest santier si inghet de frig in propria-mi casa in miezul iernii(Doamne multam ca sunt 6 grade afara)? pentru ca nu doar in Romania se carpeste si pentru ca inaintarea in varsta nu inseamna intotdeauna si acumulare de intelepciune.

Adica cum deocamdata(cu ajutorul lui Doamne-Doamne in 6 luni situatia va lua sfarsit) locuim in chirie, depindem intr-o oarecare masura de proprietar. Proprietar care avand o anumita varsta “le stie pe toate” si in plus de asta neafectandu-l problemele in mod direct decat la buzunar, e interesat strict de acest aspect. Asa ca atunci cand am sugerat o schimbare a instalatiei in vara, pentru ca oricum acolo se va ajunge, a strambat din nas.

Iarna trecuta, la fel ca si astazi, a solicitat ajutorul unui nepot care probabil sau mai mult ca sigur il taxeaza mai putin sau poate chiar deloc. Omul are firma care se ocupa cu asa ceva, nici macar nu lucreaza el direct ci angajatii, dar cine a spus ca afacerile nu se fac cu familia si nici cu prietenii, stia ce spune. Lucrarea de iarna trecuta a tinut…mai mult de o gramada, astfel incat iata-ne iarasi aici.

Acum nenea proprietarul vrea si sa schimbe instalatia, vrea si sa inlocuiasca caloriferele dar nu stie ca e deja tarziu. Tarziu in sensul ca noi deja am inceput demersurile pentru o casa a noastra in care sa nu mai depindem de nimeni. Am fi vrut sa o facem mai repede dar, lucrurile nu merg cum vrem noi ci au un ritm al lor, dictat de o forta independenta de vointa noastra.

Morala? morala pe care doream sa o subliniez eu astazi este ca, primesti exact atat cat platesti. Nu te poti astepta la calitate pe bani putini si asta te duce intotdeauna la a cheltui mai mult: platesti 2-3 lucrari ieftine care garantat te costa mai mult decat o lucrare buna de la inceput. fara sa mai punem la socoteala timpul pierdut, deranjul, etc, etc, fiecare cu convingerile lui insa…