Bere gratis, rock şi ECO

Responsabilităţile noastre au fost împărţite. Câţiva dintre noi trebuia să îi încurajăm pe oamenii veniţi să arunce paharele, farfuriile în care puneau micii, hârtiile şi toate cele în containerele separate pentru hârtie, plastic şi metal. Iar cei care strângeau 15 pahare goale le puteau aduce la cortul Umbrela Verde pentru a primi în schimb un pahar plin cu bere Tuborg. Aşa că ceilalţi au rămas la cort să numere paharele aduse şi să servească bere.

Aveam pliante la noi, dar oamenii refuzau să le ia, recunoscând că este foarte probabil să le arunce pe jos. Când le spuneam de 15 pahare… Majoritatea reacţiilor erau de gen „Aoleo prea mult efort pentru un pahar de bere!” sau „Prea puţină bere, vrem mai multă!”.

Dar cum pentru ceva moca mulţi fac aproape orice, s-au apucat să strângă pahare goale din gunoaie, să le adune de pe jos sau de pe la mese pentru a le aduce la cort. Treabă bună, nu zic. Cât a fost cortul nostru deschis s-a tot curăţat, apoi după orele 20.00 când am închis trebuia să îţi faci loc printre pahare rupte şi aruncate peste tot.

Seara se făcea puhoi de lume la cort. Toţi numai un zâmbet pentru că aveau să primeasca bere gratis. Sâmbătă şi duminică aveam deja clienţi fideli care toată ziua se ocupaseră să strângă pahare.

La final, când s-au golit ultimele butoaiele de bere pe care le aveam, câţiva ameţiţi au avut nişte reacţii nu tocmai ok, aruncând cu pahare în cort şi încercând să se certe cu voluntarii. Iar noi, obosiţi după 5-6 ore de stat în picioare numai de asta nu aveam chef.