Acel “noi” în care nu ne regăsim

Suntem necivilizaţi, corupţi, leneşi, reduşi intelectual şi urâcioşi. Când mă apucă pandaliile pe ţara asta cam asta îmi vine să zic, probabil, alături de gândul că ar fi trebuit să plec şi eu într-o ţară mai la Vest. De multe ori, cauza este câte un om care a ţinut să îmi demonstreze cât de bine îndeplineşte însuşirile de mai sus.

Acum vine partea cu dar. Am avut ocazia să întâlnesc sute de oameni care sunt opusul lui. Doar că efectul contactului cu redusul e puternic şi mă face să ignor asta şi să fac generalizările de la începutul postului. Noroc că mai primesc nişte palme care mă trezesc şi mă determină să evit pe cât pot să mai vorbesc despre noi, românii, ca fiind toţi o apă şi-un pământ.

Sunt 15 motive pe care le-am citit cap-coadă după ce navigasem pe câteva zeci de bloguri nu-mai-zic-cum. Cred că toţi putem găsi motive pentru care suntem mândri de ţara noastră şi oricât de cârcotaşi am fi, să recunoaştem… Ne creşte inima când auzim imnul la televizor după ce am câştigat la gimnastică, handbal, scrimă ş.a. 😉

Ieri am primit peste 40 de comentarii în care majoritatea cititorilor au spus ca vor o ţară mai curată, că ar respecta nişte reguli privind reciclarea şi colectarea selectivă dacă ar exista un sistem bine pus la punct şi chiar au venit cu idei de proiecte pentru primării şi ONG-uri! Nu spuneţi că sunt doar vorbe şi nu au importanţă, pentru că dincolo de ele există voinţă. Intenţie – voinţă – exprimare – fapte. Ajungem şi noi odată şi odată la ultima.

Oricât de mult aş discuta cu prietenii despre problemele din România, nu aş suporta să deschid acelaşi subiect cu un străin. Mi s-a întâmplat să dau de străini care aveau chef de vorba despre România. Mi-am dat seama că sunt de acord să ascult refulările alor mei despre ţară, dar mi se urcă tot sângele în cap dacă le aud din partea unora din afară. Exceptând politica.

Acel noi care ne denigrează este doar o parte asupra căreia îmi doresc să nu îi mai acord importanţă, decât atunci când pot face ceva în calitate de comunicator. Şi întotdeauna aici voi primi suport din partea acelor noi care m-au făcut să scriu postul ăsta.