N-ai nevoie de multe pentru a fi fericit

…Ai nevoie de exact ceea ce ţi-ai propus. Nu e just another motivational post, ci mai degraba unul care să îţi amintească răspunsul la întrebarea: Cum să fac să fiu mai fericit?

Cred că în fiecare zi mă gândesc la asta, mai ales acum în preajma sărbătorilor. Cum să fac să fie totul mai special, mai cu feeling, mai cu zâmbet, nu doar să treacă totul aiurea pe lângă mine? Acum o săptămână am fost la nişte prieteni acasă şi ne-am pus reciproc întrebarea: “Care a fost cel mai frumos Crăciun de până acum?”. Sincer, nu îmi aminteam nimic deosebit şi mi se părea frustrant că nu îmi veneau în minte decât mese cu familia.

Abia am stors un răspuns despre o vagă amintire de acum 10 ani, dar nu vă mai plictisesc şi pe voi cu ea. Mi-am propus apoi ca anul acesta să fac ceva deosebit de Sărbători şi am reuşit asta fără să cheltuiesc averi, să mă înconjor de N mii de chestii sau să fac un ditamai evenimentul.

Doi oameni. Ziua am cumpărat cadouri, iar la amiază am mers să luam mâncare ca să facem 5 pachete pentru oameni fără posibilităţi. Atât am putut acum… Le-am pregătit seara pentru a le dărui a doua zi, dimineaţă. Apoi, pe fundal de colinde, am împodobit casa şi un brăduţ mic, în ghiveci, luat cu gândul să îl plantăm la munte – şi cu asta ne-am mai ales cu un obiectiv de atins. Iar apoi, ne-am uitat la filmul “It’a wonderful life” care aştepta pe lista “De văzut” de ceva timp, după care la fix 00.00 ne-am deschis cadourile puse pe furiş sub brad 😀

Nu e cine ştie, dar pentru mine a fost ce mi-am propus. Fără net, TV, ieşiri în oraş, cadouri date dinainte, ci pur şi simplu o seară liniştită şi aşa cum ne-am dorit. Aş fi putut să vă povestesc despre obţinerea unui job sau ce vacanţă tare am avut – în fond, şi astea sunt lucruri pe care mi le-am propus în intenţia de a fi mai fericită. Dar ziua asta de Crăciun a fost ca o mănuşă pentru vorba “lucrurile mărunte ne fac viaţa mai frumoasă“.

Cu cât ne gândim mai des la ceea ce ne face fericiţi, cu atât avem şanse mai mari să ne facem viitorul mai bun. Cred. E o idee subiectivă, dar la mine asta funcţionează. Revenind la întrebarea de la început, acum îmi dau seama că ar trebui urmată de: Cum să fac să nu uit de ce mi-am propus ca să fiu mai fericit? Poate listele acelea pe care ni le facem la final şi început de an sunt o soluţie.

Comentariile sunt închise, dar trackbacks şi pingbacks sunt deschise.