De ziua femeii , puţin mai fericite

Prima mea intenţie a fost să îmi exprim dorinţe de 8 Martie care au legătură cu domnii din jurul nostru de la care ne aşteptăm să fie domni nu doar cu numele. Şi ca să vă dau câteva exemple, pe care orice femeie le-a intuit deja, e vorba de chestii banale: o floare, un gest amabil şi respect mai mult. Dar cum e o zi aşa frumoasă, am de gând să scriu despre nişte întâmplări în ton cu atmosfera. Aşadar, să radiem 🙂

Azi, în metrou, patru doamne stăteau pe scaunele din faţa mea. Mi-a atras atenţia faptul că toate aveau verighetă. Cu riscul de apărea patetică, dar pe mine imaginea cu ele aliniate, cu mâinile împreunate şi cu un cerculet care strânge o viaţă în el mi s-a părut unul dintre cele mai frumoase simboluri ale zilei de 8 Martie.

De ce sunt ele frumoase, iubite şi merită o zi specială ştiu cel mai bine soţii şi copiii lor, nu Cărtărescu într-o carte dedicată şi nici cunoscuţii lor care îşi fac datoria pentru o zi de a le face să zâmbească prin vorbe frumoase. Mie astăzi mi s-au părut minunate tocmai pentru că îşi împart viaţa cu cineva şi esenţa lor este ştiută doar de un… el. Care din păcate, cu timpul mulţi şi multe uită de asta.

La semafor doi tipi vorbeau lângă mine despre munca în străinătate. Unul fusese un an plecat şi spunea că i-a mers bine. A făcut bani buni. Celălalt l-a întrebat de ce nu pleacă iar. Răspunsul a fost: “Mă ţine fata asta cu care sunt…”. Şi au dat-o într-o discuţie sentimentală în stil bărbătesc, desigur: scurt, la obiect şi apoi trecând la un subiect practic: iar banii. Totuşi de ar fi auzit ea, poate ar fi fost cel mai frumos cadou pe care l-a primit de la el…

Cred că o femeie fericită se simte sărbătorită în fiecare zi prin cei din jurul ei. 8 Martie e doar o zi care îi confirmă asta. Pentru restul, e o zi bună pentru a începe să fie mai fericite.